maanantai 1. huhtikuuta 2013

Työn aloitus - itselle paitoja

 
Työelämään paluu innoitti katselemaan helppoja kaavoja itselle.
Tässä 3 mallia joista tykkäsin.

 
 
.

Ensimmäinen paita vasemmalta oli raglankokeilu Joka tyypin kaavakirja II:sta, itselle olisi riittänyt koko S, mutta pessimistinä tein sen ämmän ja muokkailin sitten reilulla kädellä jälkeenpäin hrmph..
Kankaana ihana Znokin puukuosi ja hihoissa kangasta Michasilta, resorit triteks.

Keskimmäinen oli tämän kevään OB:stä  (malli nro 2, mikähän sen nimi taas olikaan?). Tosi kiva malli ja superhelppo tehdä kahdesta palasta. Hieman kavensin vyötäröltä kun kaavaan oli tehty semmoinen hassu kumpu siihen kohtaan. Kangas on Nansoa triteksiltä (mun lempparia!).

Viimeinen oli yksi onnistuneimpia kokeiluja. Kaavana Susie Ottobre 5/09 (jos oikein muistan). Melko paljon muokkauksia, mm. etupuolen yläkappaleen pidennys näköjään tällekkin rintavarustukselle piti tehdä kaavasuurennos helman pidennys ja hihoista ei tainnut jäädä alkuperäistä muuta kuin se kiinnityskaari :) Hifistelyinä lisäsin valenappilistan ja savupiippukauluksen. Tässäkin kankaat triteksiltä. Hieman tein vielä muunnosta tämän kuvan ottamisen jälkeen, Susiessa kun tuo ylä ja alakappaleen kiinnitys on kaaressa niin jouduin suoristamaan tuon alakappaleen, jottei tekisi minulle raskausvatsaa niinkuin kuvassa..

Toinenkin Susie ja pari t-paitaa odottaa viimeistelyä..lisää siis luvassa
joskus ;)

3 kommenttia:

  1. Onpas sinun blogin ilme muuttunut. Tykkään! Ihanaa huomata, että muutkin ompelee luottokaavoilla itselle :). Välillä mietityttää kannattaisiko välillä vaihtaa kaavaa, mutta aika usein palaan vanhaan tuttuun. Huiput paidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkemmin luettuna kaava ei ollutkaan sama. :D

      Poista
    2. Kiitos! mäkin tykkään että on paljon pirteämpi ilme nyt (tosin vieläkin kaipaa pientä hienosäätöä ;)). Mä oikeastaan vielä etsin sitä luottokaavaa, tuosta t-paitakaavasta saattaisi tulla sellainen :)

      Poista